Zarządzanie czystością w hotelach i restauracjach

Aktualności

Zarządzanie czystością w branży HoReCa jest kwestią wyjątkowo specyficzną i różnorodną pod względem technologicznym, ze względu na różne rodzaje powierzchni do utrzymania w czystości. Niestety, świadomość profesjonalnych rozwiązań w tej branży nadal pozostawia wiele do życzenia. Nawet w dużych sieciach restauracyjnych można napotkać sytuacje, w których używane są środki czystości, które nie spełniają wymogów prawnych dotyczących zachowania higieny.

Jednakże cieszy fakt, że coraz więcej osób zaczyna rozumieć ekonomiczne korzyści oraz technologiczną przewagę wynikającą z zastępowania „domowych” środków czystości profesjonalnymi preparatami. To osiągnięcie całej branży. Niemniej jednak wciąż istnieje potrzeba edukacji odbiorców na temat stosowania profesjonalnych koncentratów w sektorze HoReCa. Producenci i dystrybutorzy nie mogą spocząć na laurach i nadal muszą aktywnie edukować swoich klientów.

Aby dokładnie dopasować technologię sprzątania, w tym środki czystości i akcesoria, konieczne jest przeprowadzenie audytu obiektu, który pozwoli zweryfikować parametry wody oraz rodzaje powierzchni do czyszczenia na danym obiekcie. Na podstawie uzyskanych danych można opracować specjalną ofertę dostosowaną do potrzeb każdej z omawianych stref.

Czytaj w Forum Czystości, jak skutecznie zarządzać czystością w hotelach i restauracjach

Tagi :

Udostępnij :

Ostatnie aktualności

Masz pytanie?

Wybierz dogodną formę kontaktu i zadaj nam nurtujące Cię pytanie. Jak najszybciej postaramy się udzielić fachowej odpowiedzi.